
Piątek witam pierwszym przepisem wielkanocnym i to na słodko :) Taka babka na pewno znajdzie się na moim świątecznym stole, jest wilgotna, prosta do przygotowania i naprawdę dobrze smakuje. Składniki na małą foremkę z kominkiem lub keksówkę 25 x 10 cm: 110 g masła 3 jajka kl. M 3/4 szkl cukru 1 czubata szkl, mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu waniliowego bez cukru lub mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jogurt 150 gramowy (może być smakowy np. waniliowy) Polewa czekoladowa: 20 ml śmietanki 30 %... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...