Przepis na : obiad
Przyszedł czas na kolejne testy makaronu. Tym razem przygotowałam pyszną zapiekankę z świeżutkim dorszem:) Do tego ciągnący się ser (obowiązkowy w zapiekankach) i świeży, aromatyczny koperek. Odrobina śmietany i smaczne danie gotowe;) Pasuje zarówno na piątkowy obiad jak i na kolację. Składniki:250g makaronu ( u mnie wstążka ząbkowana Makaron Międzybrodzki), 1/2 kg filetu z dorsza, łyżka soku z cytryny, 3 łyżki mąki pszennej, 100g żółtego sera, pęczek koperku, 3/4 szklanki śmietany 18%, 2 łyżki przypra... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Dzięki;) Aniu takie czasem mam głupie pomysły, ale okazują się niezwykle smaczne;):)