Ciasto: 270 g mąki pszennej, 1 żółtko, szczypta soli,4 łyżki oleju, wodaNadzienie: 1,5kg jabłek, 100g rodzynek, 4 łyżki cukru trzcinowego, 4 łyżki bułki tartej, łyżeczka cynamonuWykonanie: Z mąki, żółtka, soli, oleju zagnieć ciasto, dolewając wody ( około 180 ml ), tyle, żeby ciasto wyszło bardzo elastyczne.Ciasto rozwałkuj bardzo cienko, na oprószonej mąką ściereczce.Jabłka obierz, pokrój w kostkę.Ułóż jabłka na rozwałkowanym cieście, posyp rodzynkami, cukrem i bułką tartą.Zwi... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...