Sezon pomidorowy w pełni, a co za tym idzie mnogość pomysłów, jak je przygotować. Na zimno, na ciepło. Zapiekane, gotowane w zupie i jako sosy do makaronu. Keczupy, przeciery i sałatki. Hulaj dusza :) Zimą brakuje mi pomidorów, więc staram się najeść ich "na zapas" teraz. Bo te zimowe to takie nie-pomidory. Napompowane chemią, bez ich pięknego zapachu - tego nie można nazwać pomidorem, lecz jedynie namiastką.Pomidory zapiekane dość często robię. To wbrew pozorom jedzonko szybkie i łatwe do zrobienia. I ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.