Dziś mam dla Ciebie prosty pomysł na urozmaicenie obiadów z wykorzystaniem piersi z kurczaka. Zamiast, jak zwykle, szykować z niego kotlety panierowane w bułce tartej, można pokroić je na cieniutkie paseczki, zamarynować w mleczku kokosowym, nadziać na krótkie patyczki, usmażyć na patelni grillowej, a na końcu obtoczyć w mielonych migdałach. To taki prosty zabieg, a wychodzi z tego coś naprawdę fajnego. Zwłaszcza ta „posypka” migdałowa intryguje i wzbudza zainteresowanie domowników Mięso wychodzi przy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...