Chleb na zakwasie z dynią i sepią z mątwy

Chleb na zakwasie z dynią i sepią z mątwy

Chleb na zakwasie z dynią i sepią z mątwy

Przepis na : deser

Kolorowy chleb na zakwasie z dynią i sepią Co to jest sepia? Sepia to naturalny czarny barwnik pozyskiwany z mątwy. Atrament z mątwy wykorzystywany jest w gastronomii do barwienia potraw. Barwi na czarno, aromatyzuje oraz nadaje oryginalnego “morskiego smaku”. Z pomocą sepii z mątwy przyrządzimy makaron po wenecku ( pasta al nero di seppia ), polentę, kopytka ( gnocchi ), risotto, hiszpański czarny ryż ( arroz negro ), paellę, kalmary w sosie atramentowym, czarne zupy, dipy atramentowe itp. Sepii... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Autor

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, dynia, placki, kopytka, ryż, zupa, bułki, makaron, ciasto na pizze, pizza , pieczywo, pasta, sosy, pasty, risotto, chleb na zakwasie, desery, deser, halloween, chleb razowy, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.