Kiszona marchewka w wstążkach – chrupiąca, lekko kwaśna i aromatyczna. Idealna kiszonka do obiadu, sałatki, wrapa albo jako przekąska prosto ze słoika. Jak zrobić kiszoną marchewkę? Kiszona marchewka to ciekawa alternatywa dla klasycznych ogórków czy kapusty. Wystarczy pokroić marchew w cienkie paski, ułożyć je ciasno w słoiku i zalać solanką z dodatkiem przypraw. Po kilku dniach kiszenia w temperaturze pokojowej zyskasz chrupiącą, lekko kwaśną i aromatyczną przekąskę, którą można jeść samodzielnie alb...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...