Sok z aronii

Sok z aronii

Sok z aronii z cytryną i liśćmi jeżyny, malin lub wiśni. Prosty przepis na domowy napój do spiżarni. Idealny do herbaty zimą lub jako orzeźwiający napój latem. Jak zrobić domowy sok z aronii? Sok z aronii to prosty sposób na wykorzystanie tych charakterystycznych w smaku owoców. Dzięki wcześniejszemu mrożeniu aronia traci część cierpkości, a gotowana z liśćmi jeżyny, malin lub wiśni nabiera delikatniejszego aromatu. Ten przepis pozwala przygotować napój, który można przechowywać w spiżarni i cieszyć się nim ...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.