CHLEB PSZENNY Z BARDZO CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

CHLEB PSZENNY Z BARDZO CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

CHLEB PSZENNY Z BARDZO CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Dziś przychodzę do Was z przepisem na prosty chleb pszenny, jednak wyróżnia go to, że po upieczeniu ma bardzo chrupiącą skórkę. A to wszystko dzięki pomadzie, którą posmarowany jest chleb przed pieczeniem. Chleb jest smaczny, puszysty i zawsze się udaje. Jego wykonanie jest proste i stosunkowo szybkie, bo oprócz wyrobienia ciasta i uformowania bochenka reszta robi się praktycznie sama :) Składniki na 2 bochenki chleba: 700 g mąki pszennej (użyłam mąki pszennej luksusowej typ 550 z  młyna Szczepanki ) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.