Kotlety drobiowe po parysku

Kotlety drobiowe po parysku

Kotlety drobiowe po parysku

Kotlety drobiowe po parysku Dziś przedstawiam Wam alternatywę dla tradycyjnych kotlecików z kurczaka. Kotlet po parysku to mięso panierowany w samym jajku, bez bułki tartej. Taka ciekawa odmiana obiadowa. Mięso upieczone w ten sposób jest, mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne.     Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 jajka papryka mielona słodka bazylia suszona sól około pół szklanki mąki do obtoczenia kotletów olej lub masło klarowane do smażenia     *** Filety myjemy, osuszamy, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, mięso, mielone, kurczak, kotlety drobiowe, tarta, zrazy, schabowe, obiad, kotleciki z kurczaka, danie jednogarnkowe, ciasto, surówka, sałatki, sałatka, przekąski, przystawki, bułki, dania mięsne, przekąska, filet z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , szybki obiad, obiad na szybko, sałatka imprezowa, mięso mielone, kotlety mielone, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.