Chrupiący patison z patelni Smażony patison w panierce to pyszne i proste danie, które stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnych placków warzywnych. Ta potrawa, szczególnie popularna w sezonie, gdy patisony są świeże i łatwo dostępne, łączy w sobie delikatny, maślany smak warzywa z chrupiącą, złocistą panierką. Składniki: 1 średniej wielkości patison 1-2 jajka ok 1 szklanka bułki tartej duża szczypta sody oczyszczonej sól, pieprz olej do smażenia Patisona kroimy w niezbyt grube pla... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...