Ciasto z sezonowymi owocami

Ciasto z sezonowymi owocami

Ciasto z sezonowymi owocami

Przepis na : deser

Ciasta ucierane należą do moich ulubionych. Można je piec z różnymi sezonowymi owocami, po przestudzeniu wystarczy posypać cukrem pudrem, ale też można pokryć cienką warstwą kremu. Ja użyłam do ciasta mieszanki porzeczek: czarne, białe i czerwone. Są to owoce dość kwaśne, dlatego postanowiłam przełamać ich smak odrobiną kremu budyniowego.  Przygotować formę o wymiarach 28 cm x 22 cm, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Należy pamiętać,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję