Ciasto z sezonowymi owocami
Ciasto z sezonowymi owocami
Przepis na : deser
Ciasta ucierane należą do moich ulubionych. Można je piec z różnymi sezonowymi owocami, po przestudzeniu wystarczy posypać cukrem pudrem, ale też można pokryć cienką warstwą kremu. Ja użyłam do ciasta mieszanki porzeczek: czarne, białe i czerwone. Są to owoce dość kwaśne, dlatego postanowiłam przełamać ich smak odrobiną kremu budyniowego. Przygotować formę o wymiarach 28 cm x 22 cm, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Należy pamiętać,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia
Autor
kulinarne przemyslenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, budyń, ciasto ucierane , czarna porzeczka, bułki, czerwona porzeczka
Inne przepisy z Kulinarne przemyslenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję