
Czarna jak noc bez gwiazd, a przepyszna, aż strach. Polecam na Wielkanocny stół! Co nam trzeba? 4 jajka 1 szklanka (220ml) mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej opakowanie budyniu czekoladowego 2 łyżki CZARNEGO kakao łyżeczka proszku do pieczenia 200g cukru pudru lub drobnego do wypieków 150 g masła lukier pomarańczowy: 2 czubate łyżki cukru pudru, łyżka soku pomarańczowego kandyzowana skórka pomarańczy do ozdobienia Robimy! Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąki mieszamy z proszkiem i ciemnym k... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat