Czarna jak noc bez gwiazd, a przepyszna, aż strach. Polecam na Wielkanocny stół! Co nam trzeba? 4 jajka 1 szklanka (220ml) mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej opakowanie budyniu czekoladowego 2 łyżki CZARNEGO kakao łyżeczka proszku do pieczenia 200g cukru pudru lub drobnego do wypieków 150 g masła lukier pomarańczowy: 2 czubate łyżki cukru pudru, łyżka soku pomarańczowego kandyzowana skórka pomarańczy do ozdobienia Robimy! Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąki mieszamy z proszkiem i ciemnym k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat