Przepis na : śniadanie
Nic nie zastąpi domowego pieczywa... Dlatego staram się często piec w domu chleb albo chociaż bułki:) Tym razem nie zrobiłam tradycyjnych drożdżowych bułeczek, tylko angielskie scones ze słodkimi dodatkami. Bardzo je lubimy:) jeśli chcecie je przygotować na śniadanie, to proponuję przygotować ciasto wieczorem i wstawić je na noc do lodówki. Rano wystarczy tylko uformować bułeczki i upiec;)) Składniki: 4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki brązowego cukru, czubata łyżka proszku do pieczenia,&n... czytaj dalej...
Chociaż nie lubię wypieków z rodzynkami w środku, to scones z dodatkiem rodzynek uwielbiam! Z żurawiną nie próbowałam, wyglądają świetnie ;)Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Super smaczne, niedzielne śniadanie:-)Fajnie upiec te bułeczki na majówkę, do koszyka i zjeść je na trawie;
Milena ja też za bardzo nie lubię wypieków z rodzynkami czy żurawiną, ale te bułeczki bardzo mi smakują;)) Pozdrawiam
Dziękuję! Aniu dokładnie, bułeczki świetnie nadają się na piknik.