Wtorek: Shawarma z kaszą bulgur
Wtorek: Shawarma z kaszą bulgur
Shawarma to kuzynka greckiego gyrosa i tureckiego donner kebaba. Niesamowicie pachnie, roztaczając w domu aromat dalekiej podróży. Jest przy tym tak prosta do zrobienia, że grzech jej nie spróbować. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Shawarma jest jedną z najpopularniejszych na świecie dań typu street food. W Polsce raczej rzadko spotykana, gdyż przegrywa konkurencję z kebabem. Shawarma to w gruncie rzeczy kebab robiony tylko nieco inną techniką. Najprostszy sposób przyrządzenia sh... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz
Autor
Agnieszka Jablonska-Twaróg
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, mielone, kebab, indyk, ryż, bułki, udka , kurczak, polędwiczki, gyros, polędwiczka, pasta, curry, kuskus, pasty, udka z kurczaka, mięso mielone, kurczak z ryżem, kurczak curry, bez pieczenia, kurczak pieczony, pieczone udka, kurczak z warzywami, ryż z warzywami
Inne przepisy z Niedzielny kucharz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję