Chińskie pierożki Dim Sum z wołowiną

Chińskie pierożki Dim Sum z wołowiną

Chińskie pierożki Dim Sum z wołowiną

Uwielbiam chińskie pierożki. Są delikatne, mają aromatyczny farsz i doskonale łączą się z sosem sojowym. Polecam je jako przystawkę lub jako dodatek do bulionu czy rosołu.Źródło: "Magazyn kulinarny Poradnika Domowego", nr 2/2014, s. 14.  Składniki: Ciasto: 30 dag mąki szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju sól Farsz: 25 dag mielonej wołowiny 1 marchewka 4 cm kawałek imbiru 2 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki sosu sojowego jajko łyżka bułki tartej chińska przyprawa 5 smaków pieprz k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.