Pulpety cielęce w sosie koperkowym

Pulpety cielęce w sosie koperkowym

Pulpety cielęce w sosie koperkowym

Przepis na : obiad

Składniki: 500 g mięsa cielęcego 1 duża cebula 1 jajko 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 pęczka koperku 1 kajzerka mąka pszenna olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę oraz pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do garnka wlać 1/2 litra wody, włożyć marchewkę i pietruszkę, zagotować.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć, odcisnąć i przepuścić przez maszynkę razem z mięsem. Dodać połowę przesmażonej cebuli, jajko, przyprawić. Dokładnie mieszamy naszą m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.