Wielkanoc coraz bliżej więc częściej będą pojawiać się pomysły na świąteczne i wiosenne dania. Dzisiaj bułeczki jakie możecie podać na wielkanocne śniadanie albo zabrać ze sobą na wiosenną wycieczkę. Są niezbyt słodkie, puszyste i pyszne. My jedliśmy jeszcze ciepłe popijając mlekiem - Wy podajcie tak jak lubicie. Zapewniam, że są proste do zrobienia i poradzą sobie nawet dzieci.Widoczny na zdjęciach biały talerzyk, kubek z kogutkiem oraz kwiatowa dekoracyjna kula pochodzą z nowej kolekcji Obudź wiosnę dostępn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
ale piękne:) i na pewno pyszne. Oj mógłby przykicać do mnie taki zajączek z przyjemnością spałaszowałabym takiego.
Dla mnie te smaki sa symbolem zblizajacych sie swiat Bozego Narodzenia :-/
Iza zajączki sa super, mam inne pytanie? Co robia te erotyczne zdjęcia na Smacznej Pyzie?
z tylko z tymi świętami kojarzy Ci się ciasto drożdżowe i szafran ? mnie chyba właśnie bardziej z Wielkanocą
a wiesz, że o tym nie pomyślałam ? ale faktycznie, zajączek w koszyczku będzie ładnie wyglądał :)
Iza ,drozdzowka z szafranem tak ,moze dlatego ze od 30 lat mieszkam w Szwecji i to typowy wypiek na dzien Sw Lucji i adwentu.
no tak, masz rację :) zresztą napisałam, że przepis jest inspirowany właśnie bułeczkami lussekatter
W moim koszyczku zawsze jest jakiś słodki akcent i w tym roku napewno zrobie te zajączki . :)
Mówię o reklamie, dziś już nie ma ale wczoraj i kilka dni wstecz sie wyświetlały.