Węgierski chlebek, czyli Langos.
Węgierski chlebek, czyli Langos.
Przepis na : śniadanie
Langos, czasami zwany Langoszem, to pyszny, drożdżowy chlebek smażony na tłuszczu, podawany najczęściej z sosem czosnkowym lub śmietaną, czasami w towarzystwie warzyw, mięs lub innych ulubionych dodatków. Jest to chluba węgierskiej kuchni, choć i w państwach ościennych jest on bardzo popularny. Ja mam przepis od pewnej Bułgarki, która kiedyś wraz z rodziną mieszkała w naszym sąsiedztwie. Niestety ich pięcioletnia wiza się skończyła i musieli wracać do siebie. Niestety, bo to była naprawdę symp... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie
Autor
Agnieszka Gąsior
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, placki, sos czosnkowy, sosy, ziemniaki, ziemniak, czosnkowy, obiad, warzywa, śniadania, śniadanie, wieprzowina, ciasto na niedziele, jogurt, drożdżowe, mięso na obiad, mięso, bułki, kolacja, chleb, zupa, ziemniaki na obiad, dodatki do mięs, sos do jajek, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięso duszone, mięsa pieczone, placki z gotowanych ziemniaków, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Rozpustne gotowanie
Dodaj komentarz