słodycz kruchego ciasta złamana kwaskowatością lemon curd . Samo jedzenie tych wspaniałych kwiatuszków jest niezwykłym doznaniem zarówno smakowym jak i wizualnym . Miałam uciechę podczas pieczenia ciasteczek, ale jeszcze więcej radości sprawiało mi patrzenie na gotowy efekt :) SKŁADNIKI: 250 g mąki 60 g cukru pudru 125 g zimnego masła 1 jajko Masło pokroić w kostkę i zagnieść z mąką i cukrem pudrem. Jajko lekko ubić i dodać do ciasta. Wlać 1 łyżeczkę gorącej wody i razem zagnieść. Owinąć foli... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...