Ciasto przez wszystkich chyba znane, a przynajmniej z nazwy :) hmm nie wiem skąd mam przepis, ale piekłam według niego już kilka razy i to w różnych blaszkach, zarówno podłużnych babkowych, jak i okrągłych. Zawsze wychodziła pyszna :) Zaletą zebry i tego typu innych ciast jest to, że można je dość długo przechowywać :) Ciasto: 5 jajek 2 1/2 szklanki mąki (+3 łyżki) 1 1/2 szklanki cukru 1 szklanka wody 1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao &... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...