Przepis na : deser
Kochani dzisiaj moja propozycja na wielkanocny stół, pyszna ucierana babka na oleju kokosowym, z mąki ze zmielonych płatków owsianych, podana z kremem o smaku cytrynowym i listkami mięty. Przepyszne połączenie smaków. Babka wyszła idealnie krucha, nie za sucha, treściwa w smaku, a krem delikatny w konsystencji ale bardzo wyrazisty w smaku dzięki dodatkowi lemon curd. Polecam Wam kochani! SKŁADNIKI NA 2 foremki takie jak na zdjęciu: - 2 jajka duże - 6 łyżek oleju kokosowego - 80 ml mleka - 60 g cukru pudru - ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)