DOMOWE BUŁKI DO HAMBURGERÓW

DOMOWE BUŁKI DO HAMBURGERÓW

DOMOWE BUŁKI DO HAMBURGERÓW

520 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 1 jajko 4 łyżki mleka w proszku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli sezam do posypania bułek Mąkę mieszamy z pozostałymi sypkimi składnikami i drożdżami. Jajko, oliwę i mleko mieszamy w drugiej misce. W mące robimy dołek i wlewamy składniki mokre, wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Przykrywamy  ściereczką i odstawiamy  na 1 godzinę w ciepłe miejsce, aż do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy  z ciasta kule i spłaszczamy. Tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.