Sernik

Sernik

Sernik

Pyszny sernik na kruchym cieście. Numer 1 wśród serników (być może za sprawą dodatku w postaci oliwy z oliwek). :) Do tego polany konfiturą brzoskwiniową, która świetnie komponuje się ze smakiem sernika. Polewa czekoladowa, którą bardzo lubię, akurat w tym wypadku się nie sprawdza - zbyt dominuje. Sernik należy upiec dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Porcja na dużą blachę. Sernik PRZEPIS /z rodzinnego zeszytu/ Temperatura pieczenia ciasta kruchego: 200oC Czas pieczenia: ok. 20 min. Tempera... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, sernik, ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, konfitura, mąka, przepisy na kruche ciasto, polewa, tarta, cukier, sernik pieczony, polewa czekoladowa, czekoladowa, budyń, lekka, cukier puder, boże narodzenie, bułki, wielkanoc, lubię serniki, ciasto z masa, lekkie ciasto, mleko w proszku, ciasto z białek , ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto mleko w proszku

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Drui..., 30 grudnia 2012 13:55:40

Pięknie wygląda! :)

Tyna, 30 grudnia 2012 14:09:26

Pyszny musi być! Zresztą jak to serniki:)

gin, 4 stycznia 2013 00:01:47

Bardzo apetyczny ten serniczek :)

Plecionki Ineski, 29 marca 2013 10:04:44

bardzo fajny przepis :) pozdrawiam

Katarzyna Dzierżęga, 1 lutego 2014 17:30:15

Zapraszam do wzięcia udziału w facebookowej zabawie- WEEKENDOWA AKCJA SERNIK :) https://www.facebook.com/tradycyjnakuchnia/posts/253814258130511

Anonymous, 22 marca 2014 15:55:15

super przepis! mieszkam w Holandii i niestety tu nie dostane ani twarogu, ani sera w kubelku. Sernik ten robie z kwarku i nie dodaje mleka. Wychodzi REWELACYJNIE! jak prawdziwy polski sernik. Dziekuje za przepis i pozdrawiam :)

COOLinarna Strefa, 22 marca 2014 17:48:46

Bardzo dziękuję za komentarz i cieszę się, że sernik smakował. :) Pozdrawiam.

Anonymous, 9 kwietnia 2014 00:14:11

A jakie wymiary blachy pani miała ?

Anonymous, 9 kwietnia 2014 14:20:55

bede robila do na swieta i mam pytanie caly zapach waniliowy sie dodaje? i na jaka duza blache to jest? dziekuje za odp

COOLinarna Strefa, 9 kwietnia 2014 17:04:10

Duża, tzw. sernikowa. 39x23cm. Jeśli chodzi o aromat to zależy jaki. Sztuczne aromaty pakowane w małe buteleczki lub fiolki to kilka/kilkanaście kropli, nie za dużo (najlepiej spróbować masę po dodaniu).Prawdziwe aromaty wanilii pakowane w większe buteleczki (jak syrop na kaszel) to zazwyczaj wystarczy 1-1,5 łyżeczki. Aromatów do ciasta dodaję zazwyczaj "na oko".