W czasie sezonu na dynie bardzo często gotuję zupę z dyni. Najczęściej wcześniej ją piekę dla uzyskania lepszego smaku, ale w wersji na szybko można ugotować zupę z surowej dyni (lub poza sezonem z dyni mrożonej). Bardzo prosta w przygotowaniu a do tego pełna zdrowia i w tak pięknym energetycznym kolorze!:) Zupa z dyni Temperatura pieczenia dyni: 200 o C | Czas pieczenia dyni : do miękkości Składniki 1 dynia, średnia 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 200 g warzyw mrożonych krojonych w słupki (lub świeżych) 2 lis... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...