
Babka Żołądek, to bardzo smaczna ucierana babka, składająca się z warstwy makowej, kakaowej i jasnej. To smak mojego dzieciństwa, przepis pochodzi bowiem ze starego zeszytu mojej Mamy. Kiedyś bardzo często piekło się u mnie w domu tę babkę i odkąd pamiętam zawsze bardzo mi smakowała. Babkę można upiec w tradycyjnej formie na babkę, jak i w keksówce ( piekłam w keksówce ). Jest bardzo prosta w wykonaniu, wilgotna i delikatna w smaku. Polecam na zbliżające się święta :). Składniki: 320 g mąki psze... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...