Babka cytrynowa jest jednym z najpopularniejszych ciast. Uniwersalna, łatwa i szybka sprawdzi się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na przyjęcie dla dzieci. Lekka kwaskowość cytryny została przełamana słodyczą cukru pudru co nadaje wyjątkowego smaku tej jakże prostej babce. Składniki: 220 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 4 jaja 30 ml soku z jednej cytryny(zależności jaka soczysty jest owoc, to jest od połówki do jednej całej cytryny) 20 g proszku do pieczenia aromat waniliowy Wyciśnij sok z cytryny, masło ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.