
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki. U nas w tym roku będzie babka z dodatkiem serka waniliowego homogenizowanego, który sprawia że babka jest aromatyczna i wilgotna. Składniki: - 250 g mąki - 150 g masła - 100 g cukru - 3 jajka - 250 g serka waniliowego homogenizowanego - 1 opakowanie kisielu cytrynowego - sok z 1/2 cytryny - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Następnie porcjami dodajem... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...