Uwielbiam takie ciasta, które pachną masłem i po brzegi wypełnione są bakaliami. Dlatego często piekę je w swoim domu :) Składniki: - 200 g masła - 100 g cukru - 4 jajka - 1/2 łyżeczki olejku rumowego - 4 łyżki mleka - 300 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g rodzynek - 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej - szczypta soli Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i solą na puszystą masę. Następnie dodajemy jajka, olejek oraz mleko. Miksujemy do połą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...