Słodkie środy - Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą

Słodkie środy - Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą

Słodkie środy - Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą

Przepis na : deser

 W ramach cotygodniowego cyklu "Słodkie Środy" i wcześniejszej zapowiedzi publikujemy dzisiaj przepis na pyszny tort. Tort ten idealnie nadaje się na urodziny czy też inną uroczystość. Jego przygotowanie w gruncie rzeczy nie jest trudne, wymaga tylko troszkę czasu i dobrych chęci. Połączenie serka mascarpone z bitą śmietaną, czekoladą i owocami jest idealną kompozycją na przepyszną słodkość.  Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą  SKŁADNIKI:  na biszkopt: 7 jajek 1/4 szklanki mąki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

Konczi i Szpileczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, tarta, biszkopt, czekolada, pieczenie, mascarpone, mąka, galaretka, bita śmietana, jajko, słodkie, dekoracje, sok, wiśnia, ciasto 3 bit, bułki, deser z owocami, deser, desery, ciasto 3 bit na biszkopcie, biszkopt idealny, gorąca czekolada, bułka pszenna, deser z mascarpone, deser z galaretka, tarta na słodko

Inne przepisy z Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.