Biszkoptowa krówka.

Biszkoptowa krówka.

Biszkoptowa krówka.

Ponieważ tradycyjne ciasto krówka ma dość twarde blaty, wymyśliłam sobie miękkie, biszkoptowe. Zrobiłam na próbę i wyszło super. Do biszkoptu dodałam trochę miodu, zmniejszyłam ilość cukru i dodałam odrobinę kakao dla koloru. Ta krówka będzie u nas w domu częstym gościem :) Wam też polecam. Spróbujcie. Myślę, że tego ciasta nie powstydzilibyście się na świątecznym stole. Składniki na biszkopt: 5 jajek szczypta soli 1 pełna łyżka miodu (miękkiego) 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Autor

Agnieszka Kas

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, tarta, krówka, ciasto krówka, mak, bułki, świąteczne przepisy, świąteczne, ciasta z masa, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, bułka pszenna, mleko w proszku, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z makiem

Inne przepisy z Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.