Szybka w przygotowaniu, przyjemna w jedzeniu... babka "łaciata" albo marmurkowa. Lekko wilgotna i długo świeża. Idealna do popołudniowej kawy :) przynajmniej dla mnie, ponieważ jestem babkowym łasuchem. Składniki: - 1 i 1/2 szkl. cukru - 3 szkl. mąki - 5 jajek - 250 g margaryny o temperaturze pokojowej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szkl. mleka - aromat arakowy - 1 i 1/2 łyżki kakao Wykonanie: Jajka ubić z cukrem do puszystości , dodawać rozpuszczoną margarynę i mąkę ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...