
Szybka w przygotowaniu, przyjemna w jedzeniu... babka "łaciata" albo marmurkowa. Lekko wilgotna i długo świeża. Idealna do popołudniowej kawy :) przynajmniej dla mnie, ponieważ jestem babkowym łasuchem. Składniki: - 1 i 1/2 szkl. cukru - 3 szkl. mąki - 5 jajek - 250 g margaryny o temperaturze pokojowej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szkl. mleka - aromat arakowy - 1 i 1/2 łyżki kakao Wykonanie: Jajka ubić z cukrem do puszystości , dodawać rozpuszczoną margarynę i mąkę ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...