Szarlotka na kruchym cieście, z jabłkami krojonymi w plasterki i cynamonową kruszonką. Kruszonka swój smak i aromat zawdzięcza znanym, cynamonowym płatkom śniadaniowym. 1,2 kg jabłek słodkich miękkich cynamon CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 1 jajko 1 łyżka zimnego mleka szczypta soli KRUSZONKA: 200 g cynamonowych płatków śniadaniowych 2 łyżki mąki pszennej 100 g masła Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wykro... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.