Pieczeń kebab-gyros na kanapki

Pieczeń kebab-gyros na kanapki

Pieczeń kebab-gyros na kanapki

Domowa pieczeń, doskonała do kanapek i nie tylko. -- Potrzebujemy 1 kg mielonego: 500 g łopatki wieprzowej i 500 g wołowiny, 2 jajka, 1 cebulę,  łyżkę suszonego czosnku, 2 czubate łyżki przyprawy kebab-gyros, 2-4 łyżki bułki tartej. . Wszystkie produkty "wrzucamy" do miski i dokładnie mieszamy. Żeby sprawdzić czy jest dobrze przyprawione, smażymy małą porcję i smakujemy. Przyprawiamy  wg swojego smaku, jak ktoś chce ostre dodajemy 1/2 łyżeczki chili. Po wymieszaniu mechanicznym wyrabiamy chwilę ręczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mielone, tarta, kanapka, kanapki, kebab, gyros, wołowina, bułki, pieczywo, domowy kebab , chleb mieszany

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.