Kotlety z ziemniaków gotowanych, które zawsze pysznie smakują :) SKŁAD: ziemniaki 2 kg, 2 jajka, 1 duża cebula, 2-3 łyzki mąki, pół pęczka koperku, sól i pieprz do smaku wg swoich upodobań, opcjonalnie 1 średnia cukinia, tłuszcz. Ziemniaki gotujemy w "mundurkach", studzimy i obrane ucieramy lub tłuczemy, Cebulę i cukinię ucieramy lub bardzo drobno kroimy/ dodajemy do ziemniaków, dorzucamy 2-3 łyżki mąki i 2 jajka/wyrabiamy na jednolitą masę/ lepimy kotlety. Kotlety smażymy z dwóc... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...