Przepis na : kolacja
Najlepszy w smaku i konsystencji pasztet warzywny jaki upiekłam 😉. Jest w nim słodka dynia, kasza jaglana, prażone słone pistacje, doprawiony rozmarynem, chili i szczyptą cynamonu. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy liść laurowy 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1/4 sztuki dyni ( u mnie hokkaido) 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek biała cebula sól mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 papryczki chili 50 - 100 g solonych p...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...