
Przepis na : deser
Kolorowa świąteczna babka którą można upiec z nadmiaru białek w lodówce. Nie jest sucha jest przyjemnie wilgotna i nie kuszy się przy krojeniu. Obowiązkowy wypiek na wielkanocnym stole. Przygotowanie jej zabiera trochę czasu ale efekt wizualny jest fantastyczny. Delikatna i rozpływa się ustach. Zachęcam do upieczenia ;) Składniki: 7 białek 1 szklanka drobnego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki tortowej używam Młynomag 3/4 szklanki rozpuszczonego masła 4 łyżki wody 2 łyżki c... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...