Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą

Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą

Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą

Schabowy, ale nieschabowy. Zamiast bułki tartej – migdały i płatki kukurydziane – chrupiące i intrygujące. Do tego aromatyczna modra kapusta – zestaw idealny. Składniki: 2 kotlety schabowe (jak zwykle optuję za tymi z kością) 60 g płatków kukurydzianych (cornflakes) 2 łyżki migdałów w płatkach 1 łyżeczka ostrej papryki czerwonej sól, pieprz 2 jajka 2 łyżki mleka oliwa z oliwek albo olej rzepakowy Kapusta: 500 g modrej kapusty 2 łyżki oliwy odrobina wody 1 łyżka soli, ewentualnie Vegety 1 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, schabowe, kotlet, kotlety, papryka, mielone, tarta, schab, marynaty, sosy, kapusniak, bułki, polędwiczka, polędwiczki wieprzowe, polędwiczki, kotlet z kapusty, polędwiczki wieprzowe w sosie, dania obiadowe, wieprzowina, czerwona kapusta, polędwiczki w sosie, kotlety mielone, sos do jajek, dania na gorąco

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.