Chlebek smakuje wybornie, chrupka skórka, mięciutki w środku i bardzo apetycznie wygląda. Znika równie szybko, proponuję podwoić porcję. Jak nazwa wskazuje czeka się na chlebek dość długo. Proponuję robić na noc i następnego dnia wypiekać. Można zrobić 2 mniejsze lub jeden duży bochen. Najlepiej w żeliwnym naczyniu lub innej żaroodpornej formie do pieczenia. Ze świeżym masełkiem smakuje najlepiej. Zapraszam do przepisu:) Składniki 700 g mąki pszennej 1500 lub zwykłej 2 łyżeczki soli suche drożdże 8 g 700 m... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.