Była już dynia na słodko i jako dodatek do zupy. No to teraz przedstawiamy Wam wersję na obiad w połączeniu z mięsem. Możecie również poeksperymentować z nadzieniem i dodać do niego jeszcze np. sera koziego lub szpinaku. Wydaje nam się, że też będzie się to świetnie komponować. Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z piersi kurczaka/indyka ok. 120-140 g puree z dyni pieczonej 2 woreczki 1,5 szt. papryki 1 duża cebula 1 duża marchewka 1-2 jajka 6 łyżek bułki tartej 6 łyżek zmielonych orzechów włoskich (porcja z ok. 12-1...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.