Nie wiem jak Wy, ale My uwielbiamy praliny Raffaello. Postanowiłyśmy, że spróbujemy odtworzyć ich smak, oczywiście na swój sposób. Mamy nadzieję, że nasza wersja również przypadnie Wam do gustu. Zachęcamy również do jej modyfikacji. Składniki na ok. 8 szt.: 2 łyżki pasty migdałowej 4 łyżki wiórków kokosowych 3-4 paski białej czekolady lub 2-3 łyżeczki erytrytolu (lub odpowiednia proporcja innego słodzika/cukru) + 0,5 łyżeczki cukru wanilinowego 3-4 łyżki mąki owsianej 2 łyżki mleka 2 paski mlecznej i gorzkiej...
Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.