Bułeczki maślane pieczone od serca

Bułeczki maślane pieczone od serca

Bułeczki maślane pieczone od serca

 Bułeczki  najlepiej upiec wieczorem, żeby dziecko mogło je smacznie zjeść na śniadanie. Najlepiej smakują posmarowane masłem, z dodatkiem ulubionego dżemu i z ciepłym mlekiem. Jeśli dziecko będzie pomagać robić bułeczki, układać na blasze na pewno będą mu bardziej smakowały. Składniki: 80 g cukru brązowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 50 g świeżych drożdży, 300 g mleka, 2 żółtka, 50 g miękkiego masła, 500 g mąki pszennej, 1 jajko do posmarowania bułek, olej rzepakowy, masło do smarowania,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajko, śniadanie, śniadania, ciasto, bułki, pieczenie, słodkie, bułka pszenna, bułki maślane

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.