Witajcie. Dziś z samego rana zaproponuję Wam warstwowe ciasto drożdżowe, które upiekłam w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie . Ciasto jest proste w przygotowaniu, choć wymaga trochę więcej zachodu niż zwykłe drożdżowe. Przepis warto wypróbować, choć trochę inaczej smakuje, ale powstałe warstwy bardzo łatwo odchodzą i ciasto przez to jest całkiem inne. Składniki: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżka suchych drożdży ok 650 g maki 100 g masła 2 jajka Mleko podgrzać dość mocno i rozpu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...