Jak wykorzystać mąkę z płaskurki w wypiekach?
Jak wykorzystać mąkę z płaskurki w wypiekach?
Płaskurka to nic innego, jak jedna z najstarszych odmian pszenicy. To zapomniane zboże powraca jednak do łask, dlatego też w dzisiejszych czasach bez większych problemów można zainwestować w rozmaite produkty z płaskurki. Przykładem jest m.in. mąka, chociaż równie dobrze w domowych kuchniach może się pojawić makaron z płaskurki. Jak wspomnianą mąkę z płaskurki wykorzystać w trakcie przygotowywania pysznych wypieków i czym konkretnie charakteryzuje się płaskurka? Płaskurka – jakie ma właściwości, co w sobie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Autor
Anna Jankowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, naleśniki, ciasto, sałatka, salatki warzywne, kurczak, pieczarki, bułki, indyk, chleb, sałatki, schab, ziemniaki, surówka, sosy, ciasteczka, kalafior, brokuły, mięso, brokuł, omlet, sałatka z kurczakiem, sałatka z brokułami, kurczak z makaronem
Inne przepisy z FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dodaj komentarz