Ciasto, które zawsze się udaje. Można je piec z różnymi owocami. Tym razem upiekłam z rabarbarem. Wyszło bardzo smaczne. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru + 3 łyżki cukru 2 szklanki mąki 125 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 średnie łodygi rabarbaru cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Rabarbar obrać i pokroić w 5 mm plasterki. Wsypać 3 łyżki cukru, wymieszać i odstawić na 15 minut, a następnie odsączyć sok. Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na gładko, dodać przesianą mąk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...