Przepis na : deser
Dużo jest przepisów na to ciasto na internecie, trochę je zmodyfikowałam po swojemu 😀 Jest lekkie, zdrowe i wilgotne. Nie ma w nim cukru ani glutenu. Na drugi dzień jadłam na śniadanie z odrobiną miodu. Polecam do przetestowania bo jest szybkie do zrobienia a zaspokoi chęć na słodycze. Składniki na formę22cm: -1 1/2 szklanki mąki ryżowej i gryczanej (u mnie w proporcji pół na pół) -szczypta soli -mała łyżeczka cynamonu -szczypta imbiru -dwie łyżeczki proszku do pieczenia -garść orzechów włoskich -... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Pasjonatka fotografii i pieczenia