Cytrynowe babeczki z żurawiną
Cytrynowe babeczki z żurawiną
Cytrynowe babeczki z żurawiną Uwielbiam żurawinę, w herbacie, na kanapkach i oczywiście w babeczkach. Babeczki można nadziewać dżemem żurawinowym, podawać z musem lub najprościej - dodać suszonej żurawiny do ciasta. Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka1 cytrynagarść żurawinySkładniki na lukier:5 łyżek cukru pudru1 łyżka soku z cytrynySuche składniki mieszamy razem w misce. Ocieramy skórkę z cy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy
Autor
Róża Mucha Myśliwiec
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babeczki, żurawina, pieczenie, cytryna, sok, tarta, jajko, ciasto, ciasteczka, likier, muffiny, lukier , kanapka, bułki, dekoracje, mus, kanapki, susz, szaszłyki, sok cytrynowy, ciasto cytrynowe, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku, jajka nadziewane, ciasteczka waniliowe, muffiny waniliowe
Inne przepisy z Ciastkozercy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję