Przyznam Wam się szczerze, że miałam moment zwątpienia zanim pierwszy raz upiekłam ciasto Leśny Mech. Szpinak lubię, ale raczej na słono (na blogu mogliście widzieć go w odsłonie muffinków ze szpinakiem ) i niby w różnych opiniach można wyczytać, że „szpinaku nie czuć”, ale zawsze lubię przekonać się na własnej skórze :) Spieszę więc z wnioskami: szpinak oprócz koloru sprawia, że ciasto jest idealnie wilgotne i rzeczywiście nie zostawia żadnego posmaku! Piekłam je w tortownicy o średnicy 24 cm, ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...