Przepis na : śniadanie
Szybka, łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) pół małej jasnozielonej części pora 1 mały ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka obieramy i rozdrabniamy widelcem w misce. Dodajemy do nich odsączonego tuńczyka, pora pokrojonego w małą kostkę, rozdrobniony czosnek i poszatkow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...