SZARLOTKA UCIERANA

SZARLOTKA UCIERANA

SZARLOTKA UCIERANA

 Ucierana szarlotka poleca się na pierwsze ponure jesienne dni... Jest łatwa do przygotowania i przepyszna :) SKŁADNIKI: Blaszka 25/35 cm 20 dag stopionego i ostudzonego masła szklanka cukru (można dać mniej) łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 2 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku Nadzienie: 1,5kg jabłek pokrojonych w kostkę cukier i cynamon do smaku - przesmażyć aż jabłka się lekko rozpadną. Na końcu dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. WYKONANIE: Masło utrzeć z cukrem, dodać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bułki, szarlotka

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.